fredag 14. august 2009

Hekla sommer……

hekla 007

Min kamp med heklekroken i sommer har resultert i overarmsmuskler uten Baronesseheng og annet slark……..nevene ser ut som de tilhører en tømrer etter mange års vennskap med en diger hammer……..

Tidligere så flotte men nå utvaska sengesett, har måtte gi tapt for husfruas forunderlige ferieaktivitet i hete sommekvelder, nemlig å hekle golvmatter til hytta som etterhvert skal bygges i fjellet…….

Har ei slik matte etter min bestemor, hun var en kløpper med heklekroken, og selv om den er litt vel fargeglad til dagens fiffige interiørtrender er det koselig å eie bestemormatta


hekla 001

På sensommeren fortsetter det BLÅ temaet ettersom blåbærene lokker store og søte i skogen. De er jo deilige å strø over havregrøten på kalde og hustrige vintermorgener. Mmmmmmm ren nytelse rett fra naturens eget spiskammers……….og det beste av alt, antioksidantene sprer seg velvillig rundt i kroppen……og litt i sjela, og jager bort eventuelle onde ånder som måtte befinne seg der……Blåbærpiller fra “helsekosten” neineinei ………kun det “naturlige” er godt nok for denne dama……..

Ut i skogen og opp i trærne, plukke, plukke, plukke…….bøy og tøy og frisk og rask……..hurraaaaaaa

hekla 003

Når så min plukkeblåbærveninde har nye røde støvler på, selvfølgelig fordi det hang regn i lufta da vi bega oss ut på matauk, er jo bare settingen helt perfekt. Riktignok ikke hippe designstøvler til maaaange hundrelapper fra

Ilse Jacobsen, men knallfine lell og vanntette som bare det, for det begynte virkelig å regne etterhvert…………

hekla 019

Da var det røde temaet komplett, og tykk og god heklamatte med røde fartstriper er kanskje ikke å forakte på hyttesoverommet med rødt som tema…….Bare så det er sagt, den første plastheklekroken KNAKK i to, for det er ikke lett å hekle disse solide “golvdukene”, det er ikke lette og sarte bestemorruter eller yndige sukkertøyfargede bølgetepper, nei du må ta skikkelig i……..og i tillegg til armmusklene, får nakke og skuldrene kjørt seg litt…….

Jaja noen går jo på Friskhuset og SATS for oppstramming, her hekles det golvmatter……det kalles kanskje for å slå to fluer i en smekk……Og det beste av alt, jeg slipper å betale i dyre dommer for aktiviteten……….og ikke minst er det miljøbesparende…..fornuftig, fornuftig……


hekla 002

Selvfølgelig, sånn for sikkerhets skyld, må det jo være litt stil over bærbøttene, eldgamle arvede melkebøtter av edel årgang ble etterhvert fyllt opp…….. De har vært på maaaange bærturer opp gjennom årene, siden eierinnen også begynner å bli av edel årgang , og alltid har likt å gå på bærtur, i ordets rette forstand……….

Ren nytelse rett og slett……

Ønsker alle en flott sensommer !

10 kommentarer:

Simon Lee sa...

Not idea what you're talking about - but there's great piccies on this blog

Turid sa...

Men æ veit akkurat ka du snakke om-både når det gjelder bærplukking og ellers bøy og tøy i skogen....
Den bæra som æ foreløpig plukker er orange og stooor, venter enda ei uke med den blå.
Akkurat når det gjelder hekling så stiller æ ikke særlig sterkt, må nok ha et aldri så lite lyn kurs der ja.
Håper du fortsatt får noen fine blåbærturer ut i skogen.

Som dagene går sa...

Så flink du er som gir deg i kast med å hekle tøyremser.Tenkt på det,men tror ikke skuldrene vil like seg noe særlig da. Har vært og plukket et par liter blåbær,fine, men de blir nok søtere etterhvert.
Koselig å se igjen maken til min melkebøtte da vi hadde ei ku for leeeenge siden. Mener bøtta var av aliminium. Kos deg med bærplukkinga, det gjør iallfall jeg uansett bærtype. Er ikke helt ferdig med jordbærsesongen ennå.

Lemi sa...

blåbærtur har d blitt på mg og, men heklekroken har hvilt lenge no... blir vel tatt frem t vintrn regne æ med.. ;)

klem

BeBe`s blogg sa...

Vi plukka 7 kg blåbær på fredag, det ble til deilig syltetøy og blåbærpai. Er nettopp kommet fra fjelltur i dine trakter, har vært på Helgemauken. Slitsom, men flott tur. Og den utsikten på toppen!:)

medina sa...

Det er artig å oppdage nye blogger, og din blogg tror jeg ikke jeg har vært i før. Du har en fin blogg med fine naturbilder.

Hege sa...

Så koselig å se sånne hekla matter, fikk bestandig sånne hos bestemor.Ha en fin kveld

Malys krok sa...

Vil nok tro at det er tungt å hekle slike tøyremser. Ikke så rart det ble betennelse, men mattene ble kjempefine!
Flott blåbærbilde du har tatt, Blåbær er så deilig, har spist mye av det i helga. Det er blått i blått rett utenfor hyttedøra. Ha det godt. Hilsen Margit.

Rita sa...

Nå har jeg lett og lett og endelig fant jeg en blogg med heklet gulvteppe!! Jeg har så lyst til å lage et slikt og lurer så veldig på hvor brede remser du klipper?

Håper du vil hjelpe meg med svar på dette:)

Odd Ivar sa...

Trenger ikke være dyre støvler, disse var lekre i fargen og høy, glossy og flott!
De kan du gjerne ta på og vise fram hvor hen du er, ikke bare i li og fjell :-)